dilluns, 22 d’octubre del 2012

PROJECTE FINAL


L’'EDUCACIÓ PER AL NOSTRE COS!

Ja tornem a ser aquí, i avui és per presentar-vos el nostre projecte final. Els nostres estudis actuals estan relacionats amb l’educació i els nostres últims estudis realitzats van estar relacionats amb el món de l’esport, per això ara ens agradaria fer una combinació de les dues temàtiques. Ens centrarem en l’educació del nostre cos a través de l’esport.

El que us presentarem a continuació són uns exercicis físics realitzats amb un determinat material que la seva funció és la de mantenir el cos en bon estat. Són exercicis molt fàcils de fer, de poca intensitat, de poca durada i que el seu resultat és molt bo.

Us presentem el fitball, exercicis de manteniment del cos amb pilotes gegants.
S’utilitzen pilotes gegants de plàstics plenes d’aire i de diferents tamanys, textures i colors.
A continuació doncs, us presentem els exercicis a realitzar com també la part del cos que es treballa i de quina manera ho fa.


A continuació els mostrarem un video d’algun exercici realitzat amb aquestes pilotes on queda clar que pot ser una eina molt adequada per a fer esport.



Despres de veure els exercicis, us podeu preguntar... i tot això, realment serveix? Per que serveix?

Aquí us donem algunes de les possibles solucions.

Els avantatges que presenta el fitball són:
- Millora l’equilibri i la coordinació.
- Corregeix les males postures.
- Tonifica i estira el cos mitjançant els exercicis.
- És una de les millors opcions per a realitzar exercicis de baix impacte.
- Molt recomanable per a persones amb problemes lumbars i cervicals.
- És un mètode que resulta molt divertit i que ofereix una nova forma de treballar els músculs.

AVALUACIÓ
Per acabar la presentació us presentem una avaluació, concretament una autoavaluació. Sereu vosaltres els  que després de realitzar aquest exercicis avaluareu els exercicis i direu si han funcionat o no.

Previ a l’exercici: Si teniu dolor en alguna zona, mentalment poseu-li una intensitat, entre 1 i 10 on 1 és molt poc i 10 és molt.

Després de realitzar 3 sessions d’uns 30 minuts cada una, torneu a pensar en el dolor que tenieu abans de fer les 3 sessions i torneu a posar nota al dolor. A baixat la intensitat del dolor? Si són dolors musculars i els exercicis s’han realitzat correctament, podem afirmar que si, la intensitat del dolor baixa!

És una teràpia poc coneguda però que realment funcona!

Esperem que us hagi servit d'ajuda!








8 comentaris:

  1. Molt bé nois! Heu fet una molt bona feina donant a conèixer aquests exercicis físics. Com a futurs educadors hem de saber que és tant important aprendre materies com llengua, matemàtiques o història com saber mantindre el nostre cos sa i en forma! Seguiu així!

    ResponElimina
  2. Bona aportació nois!!!! Suposu que la majoria de gent desconeixia l'ús d'aquestes pilotes i la forma en que s'han d'utilitzar. Em sembla una gran informació ja que si mai em trobés amb quaselvol mal al cos, ja tinc ara mateix una eina per recuperar-me.

    Felicitats i a seguir aportant notícies bones i d'interès.

    Arnau B.

    ResponElimina
  3. Des del meu punt de vista, penso que està molt bé donar a conèixer aquest tipus d'exercicis i amb el material que es pot realitzar, ja que així la gent que fins ara ho desconeixia podrà practicar esport de manera fàcil i sense haver de moure's de casa. També dir que aquestes activitats, a part de ser una bona eina de recuperació per qualsevol dolor lumbar i/o cervical, ens poden ajudar a mantenir el nostre cos en una bona forma física i poder millorar la nostra salut. Bona feina nois!

    Núria O.

    ResponElimina
  4. Trobem que és un tipus d'exercici molt dinàmic i poc monòton que pot arribar a motivar a persones que no estan massa acostumades a fer esport.
    Us convidem a que passeu a fer una visita pel nostre blog !!
    No oblideu a compartir els vostres somnis amb nosaltres :)

    ResponElimina
  5. Esperem que us hagi agradat el nostre projecte i que algun dia ho poseu en pràctica i ens comenteu si els resultats han estat favorables. La nostra intenció era presentar una forma de fer esport que creiem que no es gens repetitiva i que poca gent coneix i practica.
    Us animem ha que la proveu!!!
    Moltes gràcies a: Les cinc educadores, Arnau B., Núria O. i a Multi Grau.

    ResponElimina
  6. Jo aplicaba aquest metode per a tonificar als meus alumnes de natació i la vritat es que si que funciona, activa els músculs i ens deix treballar amb el nostre propi pes, fnt que sigui molt accessible per a tothom!

    ResponElimina
  7. Hola bona nit,

    El treball amb pilota inflàble és poc conegut i força interessant. La gent no és gaire concient de tot els exercicis que pot realitzar i el gran ventall de músculs que s'activen en certes posicions tant estàtiques com en moviment. És una manera diferent i dinàmica per a fer exercisis d'equilibris i força.

    Un clar exemple l'he vist avui al gimnàs: un grup de nens de 6 anys treballaven amb la pilota gegant, veies cares somrients i a la vegada notaves el cansament del treball realitzat.

    Bon treball,
    Lidia.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies per comentar Lidia, ens agrada que la gent s'estigui interessant per la nostra feina. Un clar exemple de que és un mètode que funciona, i està molt be que es començi ha fer amb nens des de ben petits.

      Elimina