Estem aquí reunits de nou per presentar-vos un tema molt actual però que alhora sembla que careix d'importància per la majoria de la població.
EL CIBERASSATJAMENT!
Bé, es conegut per tothom el fet de que internet és un espai on tothom pot accedir (si s'esforça una mica en buscar-ho) trets de la vida personal de la majoria de gent.
Pel que smebla no som conscients dels perills que comporta estar registrat per exemple en moltes xarxes socials (twitter, facebook, tuenti...) o navegar lliurement per internet. Les nostres dades estan constantment exposades a tot el públic que estigui interessat en veure-les, i es per això que hauriem de seguir una sèrie de passos per evitar aquest assetjament de la vida personal cibernètica.
Aqui us plantegem un petit exemple del que pot ocasionar aquesta publicació de dades personals que realitzem durant el nostre dia a dia:
Després d'haver vist això com es queda el cos?
En veure la facilitat amb que pots ser assetjat, nosaltres ens em posat a buscar informació, adonant-nos de coses que ja sabiem, però alhora de moltes que no, i em discutit sobre el tema, obtenint una sèrie de conclusions:
Aquest es un tema conegut per tothom o per la amplia majoria. Però tal com ens ha pasat a nosaltres creiem que el problema no es desconèixer el tema, sinó desconeixer la manera d'afrontar-lo. Sabiem de l'existencia del bloqueig de contactes o de la denúncia de comentaris/missatges, però no que això resolgues realment els problemes i riscos que comportaba el ciberassetjament. També desconeixiem una sèrie de dades estadístiques com podria ser el fet de que el 48% dels nens que usen internet es conecten diàriament o amb molta freqüencia (Clique aqui per a més informació). També parlant-ho amb els components del grup em arribat a la conclusió de que era un tema que està molt infravalorat i que comporta molts riscos, per tant es de massiva importància conscienciar als pares de que aquest perill existeix i que els seus fills i estàn constantment exposats.
Preocupats per un tema d'aquesta importància, em cregut que seria adient ensenyar, als nenes que des de petits ja estan introduits en el actual món de la tecnologia, el fet de que duur a terme una bona protecció de dades es un fet vital per no rebre un assetjament per internet.
A continuació presentem un Slideshare destinat a nens d'entre 8 i 10 anys, als quals s'ensenya diferents passos a seguir per tal de poder protegir-se correctament d'aquest perill cibernètic.
Això no vol dir que els nens/es no hagin de ser introduits al món de les noves tecnologies, ja que actualment es molt important impulsar el coneixement i aprenentatge en l'ús d'aquestes noves eines de comunicació.
Finalment per completar la nostra exposició sobre el tema, deixem un altre link de YouTube en el qual us ensenyen 10 consells a seguir per tal de evitar aquest risc.
Per últim us deixem el consells dels campions del món i d'europa. A veure que us sembla?
Más vídeos en Antena3
Esperem que us sigui molt útil!
Fins aviat!
NO BREAKS, NO TOMORROW...
El vídeo ens ha fet reflexionar sobre l'exposició de dades a la xarxa, és un perill al qual estem exposats cada vegada que fem servir l'ordinador. Ens ha agradat molt l'entrada d'avui!
ResponEliminaTeniu tota la raó del món explicant els problemes que sorgeixen amb aquest tema. Concretament avui a les noticies han comentat el cas d'un noi de 28 anys intentant abusar de dues menors a través de la xarxa, concretament amb la xbox, finalment les nenes ho han dit als pares i ells han actuat. La policia ja l'ha detingut. És un tema important i que es dona amb frequència últimament.
ResponEliminaAlbert
Albert, jo també he sentit la noticia avui a tv3. No només en parlem nosaltres i les noticies d'aquest tema, fins i tot esportistes d'alt nivell com el Xavi del Barça ho comenten. A l'entrada del blogg us hem penjat un video on es veu el jugador de Terrassa parlant-ne.
ResponEliminaEls videos ens han semblat molt interessants i ens han fet reflexionar sobre tot el que expliquem de la nostra vida a les xarxes socials i l'accés fàcil d'informació privada.
ResponElimina